🎥 | Dit is waarom Kobe Bryant altijd een helikopter gebruikte

27 januari 2020

Kobe Bryant (41) kwam zondag op tragische wijze om het leven. De basketballegende overleefde een helikoptercrash in Calabasas niet. Ook de 8 andere inzittenden, onder wie zijn dochter Gigi (13) kwamen om het leven. Maar waarom ging Bryant dan met de helikopter en niet gewoon met de auto? Daar was een reden voor.


In een interview dat opgedoken is, legt Bryant uit waarom hij ervoor koos om de auto te laten staan en in plaats daarvan een helikopter te gebruiken.

Alles om z'n dochters te zien
Bryant woonde in Newport Beach, een klein plaatsje net onder Los Angeles. Hij had iedere dag dezelfde routine. Rond 4 uur 's nachts stond hij op om vervolgens om 5 uur in zijn eigen sportschool te fitnessen. Om 06.30 uur maakte hij zijn dochters wakker en bracht hij ze vervolgens naar school. Daarna ging Bryant met de auto door naar Los Angeles om te trainen. Daar deed hij dan zo'n 45 minuten over.

Lees ook: Francisco Elson over Kobe Bryant: ‘Hij wilde écht de beste zijn’

Na de training ging hij zijn dochters ophalen om vervolgens tijd met ze te spenderen thuis. Maar na een tijdje werd het steeds drukker op de weg en lukte het Bryant niet meer om zijn kinderen op tijd op te halen. "Dus ging ik kijken naar een manier om sneller op en neer te kunnen reizen. En toen kwam ik uit bij helikopters. Daarmee was ik binnen 15 minuten op en neer", sprak Bryant in het interview.

Lees ook: Zo reageerde de basketbalwereld op het overlijden van Kobe Bryant

Door die tijdwinst kon Bryant gewoon zijn dagelijkse routine blijven doen en dus ook de kinderen ophalen van school. Waarom haalde de moeder de kinderen dan niet op? Teams in de NBA zijn vaak een paar weken van huis om een paar uitpotjes te spelen. Bryant zag zijn kinderen daardoor soms een hele tijd niet. Het was voor hem dan ook speciaal om zijn dochters op te halen. Dat was zijn moment om even met zijn kinderen te zijn.

Calabasas
Het helikopterongeluk gebeurde terwijl Bryant met zijn dochter Gianna en de andere inzittenden op weg waren naar de Mamba Sports Academy in Thousand Oaks. Dat ligt een heel stuk van zijn woonplaats Newport Beach af. In Calabasas ging het fout en vloog de helikopter waarschijnlijk tegen een berg aan. Dat kwam door de dichte mist.

🎥 | Bekijk ook:  LeBron James breekt helemaal bij aankomst in Los Angeles