Bellin: ”Waarom leef ik nog en anderen niet?

30 maart 2016

Pro Shots

"Waarom ik wel en anderen niet?" Dat is de vraag die ex-basketballer Sébastien Bellin zichzelf nog steeds stelt. De 37-jarige Bellin is één van de gewonden van de aanslag van vorige week in de luchthaven van Zaventem. Wonder boven wonder overleefde de oud-international met Braziliaanse roots de aanslag. Hij vraagt zich nog altijd af hoe dat kan.

Het is inmiddels een bekend beeld: Bellin die in een plas bloed op de luchthaven ligt, kort na de aanslag. De ex-speler van Antwerp Giants, Bergen en Oostende werd zo'n 20 meter weggeslingerd en raakte gewond aan zijn been en heup.

Zwaar gewond
"Het is onwaarschijnlijk dat ik die aanslag overleefd heb. Ik heb zo veel bloed verloren", vertelt Bellin aan de Amerikaanse nieuwszender CNN. "Het eerste wat ik zag, was mijn heup. Ik leek een stuk te missen. Een Afrikaanse man schoot me te hulp en sleepte me weg. Mijn been volgde niet. Terwijl hij aan mijn ene hand trok, hield ik mijn been met mijn andere hand vast." Bellin is de man eeuwig dankbaar, want de kans is groot dat hij zijn leven heeft gered. "Hij legde mijn been op een koffer, zodat ik minder bloed verloor."

https://youtu.be/CJ2yp6ZwmlA