Warriors naar finale Western Conference, Celtics slepen er beslissingsduel uit

14 mei 2022

Getty Images

Golden State Warriors (Western Conference) heeft zich na Miami Heat (Eastern Conference) als 2e ploeg in de NBA verzekerd van een plekje in de Conference Finals. In duel 6 werd in eigen huis afgerekend met de jonkies van Memphis Grizzlies. Aan de oostkant sleepte Boston Celtics er een beslissingsduel uit tegen Milwaukee Bucks.


Bij Memphis Grizzlies ontbrak sterspeler Ja Morant nog steeds vanwege een knieblessure. De overige spelers konden tot aan het 4e kwart aardig mee, daarna gaf GSW gas.

Grote spelers staan op
Klay Thompson en Stephen Curry, in de NBA ook wel bekend als de Splash Brothers, waren de topschutters van hun team. Thompson maakte 30 punten (8 driepunters) en Curry 29 (6 driepunters). Verder stak de prestatie van center Kevon Looney er bovenuit. Looney pakte 22 rebounds (11 aanvallend en 11 verdedigend).

Beslissingsduel in Boston
Wie ook een heet avondje kende, was Jayson Tatum. De verdediging van Milwaukee Bucks kreeg geen grip op de vedette van Boston Celtics. Het resultaat: 46 punten voor Tatum. Hij werd daarbij geholpen door Jaylen Brown (22) en Marcus Smart (21). Boston Celtics won het duel met 108-95.

Giannis Antetokounmpo was ook een nachtmerrie voor de defensie van de tegenstander. De Greek Freak moest het alleen helemaal in z'n eentje doen voor de Bucks. Giannis noteerde 44 punten, 20 rebounds en 6 assists.

Aanstaande zondag is in Boston het beslissingsduel. Op die dag maken ook Phoenix Suns en Dallas Mavericks uit wie er naar de Conference Finals gaat.