Woods leeft mee met NBA-ster Durant

12 juni 2019

EPA

Tiger Woods vond het triest om te zien dat basketballer Kevin Durant uitviel in de NBA-finale. De golfer weet zelf ook heel goed wat het betekent om geblesseerd te zijn. ,,Als atleten hebben we bijna allemaal zo'n moment meegemaakt, dat je weet dat het helemaal mis is. Je ziet het ook aan zijn gezicht.”


Durant maakte in het vijfde duel met de Toronto Raptors, gewonnen door de Golden State Warriors, zijn rentree na een ernstige kuitblessure. Zijn optreden was veelbelovend met al snel 3 driepunters, maar aan het begin van het tweede kwart moest Durant ondersteund door ploeggenoten naar de kant met mogelijk een achillespeesblessure. Over de ernst is nog geen duidelijkheid.

Niemand kan je helpen
Vooral het beeld van Durant die met een van pijn vertrokken gezicht op de grond lag, raakte Woods. ,,Ik heb het ook gevoeld, aan mijn achillespees en later aan mijn rug. Ik weet wat het is. Ik ken de pijn en niemand die je kan helpen. Dat is nog het ergste.''

Achillespees
Woods liep bij de Masters in 2011 een blessure op aan de achillespees van zijn linkervoet. ''Als hij pech heeft is hij er een half jaar uit. Als atleten is het ons werk het lichaam iets te laten doen wat eigenlijk niet kan. En dat beter dan iemand op dezelfde tijd. Soms gaat dat mis, zoals bij Kevin.”