🎥 | WTF! Houston Rockets verliest NBA-potje nadat deze dunk NIET telt

4 december 2019

Grote ophef in de NBA! Daar verloor Houston Rockets dinsdagnacht de wedstrijd van San Antonio Spurs na overtime. Maar zover had het helemaal niet mogen komen... Er werd namelijk een rake dunk van James Harden (Rockets) in de reguliere speeltijd NIET goedgekeurd.


Met de stand 102-89 in het voordeel van Houston kon Harden in z'n uppie op de lege basket af. De 30-jarige sterspeler dunkte raak. No big deal, zou je denken. Maar alle 3 de officials op het veld zagen er geen punten in.

Watskeburt?
Harden dunkte weliswaar raak. Maar zoals je op de beelden kunt zien, stuiterde de bal daarna via het net uit de basket. De officials en verslaggevers dachten dus dat de dunk niet raak was. Wat ze echter niet zagen: de bal ging wél door de ring. Het basketbalnet wat over de ring heen was gevallen hield de bal die terug kwam daarna tegen. Geen punten dus.

Daardoor bleef de stand 102-89. Daarna ging het nog gruwelijk mis voor de Rockets. San Antonio Spurs kwam in de regulier tijd nog langszij en perste er een verlenging uit. Daarbij viel pas in het 2de deel de beslissing. San Antonio won met 133-135.

Protest!
Maar daar laat Houston Rockets het niet bij zitten. Zeker niet. Volgens ESPN-verslaggever Tim MacMahon gaat de ploeg in beroep. "En ze zijn er zeker van dat ze hun gelijk zullen halen", aldus de verslaggever.

Sorry van de scheids
Hoofdscheidsrechter James Capers ging na afloop door het stof. "De bal leek terug uit de ring te komen nog voor hij het net had geraakt. Het leek wel of hij over de rand blééf rollen. Maar nu ik de beelden heb bekeken, is het inderdaad duidelijk dat de bal wel degelijk 'door' het net ging", aldus Capers. Er kwam overigens geen videoscheidsrechter aan te pas, omdat de Rockets geen protest indienden.