Zakendag in NBA: Durant, Irving én Jordan naar Nets, Golden State haalt Russell

1 juli 2019

AFP

Het gaat een druk dagje worden in de NBA. Kevin Durant gaat een miljoenencontract tekenen bij Brooklyn Nets, maar hij is niet de enige. Ook Kyrie Irving en DeAndre Jordan staan voor een overstap naar New York. Om ruimte te maken voor de komst van de 3 sterspelers vertrekt D'Angelo Russell.


Hij verkast na een goed seizoen bij de Nets en gaat spelen voor verliezend NBA-finalist Golden State Warriors. Dat meldt ESPN allemaal.

Harken
Durant, die tijdens de NBA Finals z'n achillespees scheurde en het grootste gedeelte van het komende seizoen mist, tekent bij de Nets een contract voor 4 jaar ter waarde van 164 miljoen dollar. Irving vangt in net zoveel jaar als Durant 141 miljoen dollar en ook DeAndre Jordan heeft een deal voor 4 jaar. Hij harkt ieder jaar 10 miljoen dollar binnen. Jordan komt over van New York Knicks.

Russell gaat ook een lekker zakcentje verdienen: 117 miljoen dollar in 4 jaar tijd. Om ruimte te maken voor die komst moest Golden State Warriors afscheid nemen van de veteraan Andre Iguodala. Hij verhuist naar Memphis Grizzlies.

© Abaca 1