Zo reageerde de basketbalwereld op het overlijden van Kobe Bryant

27 januari 2020

ANP

Voor de basketbalwereld in Amerika was het zondag een zwarte dag. Over de hele competitie wilden spelers, oud-spelers én analisten de overleden legende een laatste eer bewijzen.


We beginnen bij Shaquille O'Neal, een andere basketballegende met wie Kobe tussen 1996 en 2004 en van de beste duo's ooit vormde. Tussen 2000 en 2002 pakten Kobe en Shaq 3 keer op rij de landstitel, een zogenoemde Threepeat. Het is de laatste keer dat een team zo lang onafgebroken kampioen werd
Jordan
Ook een andere grootheid, Michael Jordan, reageerde op het vreselijke nieuws. "Woorden kunnen de pijn die ik nu voel niet beschrijven. Ik zag hem als mijn broer. We spraken elkaar veel en ik zal onze gesprekken heel erg missen." Nadat Jordan stopte met basketbal, werd Kobe in Amerika gezien als het gezicht van de NBA.
Wedstrijden
Tijdens de meeste NBA wedstrijden werden de eerste 24 seconden van de schotklok aan Kobe Bryant opgedragen. Bryant droeg dat nummer in de 2e helft van zijn carrière.
Young
Kobe was natuurlijk de held van alle basketballers die nu op het veld staan. Trae Young van de Atlanta Hawks wilde speciaal voor Kobe de wedstrijd met zijn rugnummer 8 beginnen. Het zou een speciale pot worden voor Young. Met 45 punten e 14 assists leidde hij de Hawks naar een dit seizoen zeldzame overwinning

Voor Carmelo Anthony, die samen met Bryant bij Team USA speelde, was het de moeilijkste wedstrijd die hij ooit heeft gespeeld.
Ook de ervaren Doc Rivers, coach van de LA Clippers, was zijn emoties niet de baas.
Veel NBA-sterren zochten social media op om hun verdriet met de wereld te delen. Philadelphia 76'ers-center Joel Embiid zegt dat hij dankzij Kobe op zijn 15e begon te basketballen.
LeBron
LeBron James, de man die op dit moment de superster is in de NBA, heeft nog niet gereageerd op het overlijden van Kobe Bryant. De avond voor het ongeluk, toen James Bryant passeerde op de all-time topscorerslijst, ging hij nog wel uitgebreid in op wat The Black Mamba voor hem betekende.