Zware straf voor Boston Celtics-coach: hele NBA-seizoen geschorst na ‘relatie met medewerker’

23 september 2022

ANP
Ime-Udoka-boston-celtics-schorsing

Er hing Ime Udoka, coach van de Amerikaanse basketbalploeg Boston Celtics al een zware staf boven het hoofd en die is nu bevestigd: Udoka is namelijk de rest van het seizoen geschorst.


Hij krijgt de schorsing vanwege het overtreden van de gedragscode van de club. Volgens diverse Amerikaanse media had de trainer een relatie met een medewerker van de club. Het is nog niet bekend Udoka de Celtics volgend seizoen wel weer kan leiden.

Verklaring
Volgens een statement van de topploeg heeft Udoka zijn excuses aangeboden aan de fans en spelers en heeft hij zijn straf geaccepteerd. Verder onthoudt de voormalig assistent-trainer van de San Antonio Spurs, Philadelphia 76ers en Brooklyn Nets zich van commentaar. De straf is één van de zwaarste ooit die is opgelegd aan een coach in de NBA.

Finale
Vorig seizoen, in zijn 1e seizoen bij de Celtics, leidde de 45-jarige Udoka de ploeg nog naar de finale van de NBA, maar verloor daarin van Golden State Warriors. Boston wordt in het nieuwe seizoen, dat over een paar weken begint, gezien als een van de favorieten voor de titel in de NBA.