Alsof Senesi weer langs de rivier aan het voetballen is
i

Soccrates Images

Alsof Senesi weer langs de rivier aan het voetballen is

Brian Vesseur • 19:12, 10-03-2020 / Laatste Update: 03:28, 07-01-2024

Ergens op de grens tussen Argentinië en Uruguay ligt Concordia. Dat stadje ligt aan een rivier. Het midden van het water - dat de onhandige naam 'Uruguay' heeft - is de grens tussen Argentinië en Uruguay. En uit het stadje Concordia komt Marcos Senesi.

Senesi heeft vroeger - toen hij nog een kleine Marcos was - sowieso gevoetbald in de straten van Concordia. Wat zou het mooi zijn als dat hij dat deed aan de rivier Uruguay. En dat hij er dan alles aan moest doen om de bal niet in het vijandelijke water te laten belanden.

Hij haalde zijn knieën open, zijn schenen, zijn knokkels en zijn handpalmen. Als die bal er maar niet in ging. Soms mislukte het: dan dreef de bal weg, mee op de rivier.

Tekst loopt door onder foto.

Een beetje een vertekend beeld: dit is Concordia tijdens de overstromingen in 2015. Helaas geen beeld van Concordia onder normale omstandigheden. (ANP)

Advocaat koos eerst voor Ié

Dick Advocaat heeft een tijdje geleden de kleine Marcos wakker gemaakt in de inmiddels 22-jarige Senesi. In de eerste wedstrijd van de trainer, toen Feyenoord met 3-0 op bezoek bij VVV-Venlo won, bleef Senesi op de bank. Maar daarna zag Advocaat de pure verdedigingskwaliteiten van de Argentijn.

Kleine Marcos op de Feyenoord-training

Advocaat zag dat Senesi elke bal wegwerkte alsof de rivier Uruguay achter hem langs stroomde. Weg die bal. Hup, terug Concordia in. Advocaat zag dat Senesi een onoverwinnelijke strijder was, met de figuurlijke littekens nog op zijn schenen en knieën.

Sindsdien speelde de verdediger alles. Alleen in de zevenknaller tegen NAC Breda werd hij in de rust naar de kant gehaald. Maar goed, het stond toen ook al 5-0 en Senesi zou bij een gele kaart geschorst zijn voor de finale.

Afgelopen weekend, in de wedstrijd tegen Willem II, hield Senesi de 0 met de Feyenoord-verdediging. Als leider van de verdediging leek hij elk duel te winnen. Alsof zijn doel de Uruguay-rivier was, en het andere doel Concordia.

Rivier of niet...

Geen idee of Senesi echt voetbalde aan die rivier. Geen idee of hij echt zijn schenen open haalde om te voorkomen dat de bal in het water belandde. Zeker lijkt het wel dat Senesi z'n club aan successen gaat helpen. Nu is het Feyenoord dat van hem geniet, wie weet welke club dat hierna is.

Door: Brian Vesseur