BLOG: Ik will Grigg!
i

Pro Shots

BLOG: Ik will Grigg!

Brian Vesseur • 14:00, 22-06-2016 / Laatste Update: 12:17, 12-12-2023

Engelsen, Duitsers, Fransen, Ieren, maar bovenal de Noord-Ieren doen het hele EK al hun uiterste best om van Will Grigg de grootste cultheld op een EK ooit te maken. Sportnieuws-redacteur Brian Vesseur doet een oproep aan de bondscoach en smeekt hem het onderwerp van het mooiste liedje in Europa op het veld te laten spelen.

Michael O'Neill is waarschijnlijk een man die veel lol met zichzelf kan hebben. De bondscoach van Noord-Ierland moet iets gedacht hebben van: 'We hebben 3/4 kans om door te gaan naar de achtste finales dit EK, dus ik stel hem nog niet op. Gewoon om heel mijn land - en heel Europa - boos te maken. Even iedereen opfokken.'

Ja, meneer O'Neill, dat is u gelukt. Iedereen wil ondertussen William Grigg zien voetballen. En daar heeft u nog de kans voor. Want Noord-Ierland is 3e geworden en is nu al zeker van de volgende ronde. De kans dat ze eruit knallen schat ik - ongeacht de tegenstander - op 95%. Dus mijn vraag, en die van de rest van de wereld ook, luidt als volgt: wilt u alsjeblieft Grigg inbrengen?

Al is het alleen maar zodat we 'Will Grigg's on fire' met een reden kunnen zingen. Al is het maar 5 minuten. Al is het voor die journalist die aan Mats Hummels vroeg of de defensie van Duitsland al 'terrified' was. Al is het om bij een 1-0 achterstand nog een pinchhitter in te brengen. Al is het alleen maar voor Grigg zelf. Hij speelde dan niet tegen Oekraïne, toch werd er een heatmap van hem gemaakt. Check het heerlijke plaatje hier.

Als er één iemand is, op dit hele EK, die speelminuten verdient, is het Grigg wel. Het heeft mij - en jou thuis waarschijnlijk ook - lang genoeg geduurd. En eerlijk, als je 28 goals maakt voor Wigan Athletic en daarmee je club naar de Championship schiet, verdien je ook een basisplek. Hier zie je al zijn goals van dit seizoen:

Door: Brian Vesseur