Mathijsen staat met Ramos op postzegel van Tuvalu
i

ANP

Mathijsen staat met Ramos op postzegel van Tuvalu

admin • 17:12, 16-03-2020 / Laatste Update: 21:07, 05-01-2024

Joris Mathijsen en Sergio Ramos zijn samen te zien op een postzegel van het eiland Tuvalu, dat in Oceanië ligt. Op de postzegel zie je het duel tussen beide in de WK-finale van 2010 tussen Nederland en Spanje. Willem II-medewerker Koen van Santvoord kwam daar achter toen hij in 2011 het ministaatje bezocht, omdat Foppe de Haan er bondscoach was.

Van Santfoort vertelt op de website van de Tilburgers: "De enige toeristische bezienswaardigheid is het Tuvalu Philatelic Bureau, waar Tuvaluaanse postzegels in glazen vitrines liggen. Omdat er verder niets groeit en het eiland ook geen natuurlijke delfstoffen herbergt, waren postzegels lange tijd het enige exportproduct waar iets aan te verdienen was."

WK-finale

Van Santfoort zag ook een postzegelvel ter ere van de WK-finale Nederland - Spanje in Johannesburg in 2010. Op een 1-Dollarzegel zag hij Mathijsen in een kopduel met Ramos. "Van de directeur van het kantoor mochten we aan het einde van ons bezoek een setje uitkiezen. Foppe en ik kozen natuurlijk voor de zegels van de WK-finale. Die gingen in onze koffers mee naar Nederland."

Kwijtgeraakt

Helaas kon Van Santfoort de postzegel niet meer vinden toen hij in 2017 technisch directeur Mathijsen op de kerstborrel van Willem II erover sprak. Van Santfoort nam geen halve maatregelen, stuurde een shirt van het Nederlands elftal naar Tuvalu en kreeg een postzegel met Mathijsen en Ramos in ruil. Mathijsen heeft nu 'zijn' postzegel in bezit.

🔎 'Foppe heeft zijn zolder ervoor overhoop gehaald'

— Willem II (@WillemII) March 16, 2020