Al-Attiyah wint autoklassement in de Dakar Rally

AP

admin • 18:47, 17-01-2019 / Laatste Update: 22:37, 04-01-2024

Nasser Al-Attiyah heeft voor de 3e keer de Dakar Rally bij de auto’s gewonnen. De Qatarees uit het fabrieksteam van Toyota had in de 10e en laatste etappe, een proef van 112 kilometer van Pisco naar de Peruaanse hoofdstad Lima, genoeg aan de 12e plaats om zijn 1e positie in het algemeen klassement vast te houden.

Al-Attiyah was de allerbeste in de rally. Hij won 3 etappes en was vanaf de 3e etappe de leider in de race. Hij had relatief weinig tegenslag en hield de beste rallyrijders als oud-winnaar Nani Roma (tweede op 46 minuten) en 9-voudig wereldkampioen Sébastien Loeb (3e op 1.54 uur) achter zich.

Troostprijs

De Spanjaard Carlos Sainz won de laatste etappe. Dat was een troostprijs voor de winnaar van 2018, die al vroeg in de rally kuren kreeg met zijn Mini, op uren achterstand kwam en kansloos was voor een nieuwe eindzege.