Franse autocoureur Loeb wint voor de 5e dag op rij in Dakar Rally

EPA

Eimert Pruis • 11:17, 13-01-2023 / Laatste Update: 08:27, 12-12-2023

De Franse autocoureur Sébastien Loeb heeft zijn 5e etappezege op rij geboekt in de Dakar Rally. De 9-voudig wereldkampioen rallyrijden was in Saoedi-Arabië ook de snelste in de 12e etappe, met een klassementsproef over 185 kilometer. In het algemeen klassement klom Loeb naar de 2e plaats, op bijna 1,5 uur achterstand van Nasser Al-Attiyah uit Qatar.

De 48-jarige Fransman won de Dakar Rally nog nooit. Loeb eindigde wel 2 keer als 2e, onder meer vorig jaar achter Al-Attiyah. De Qatarees koerst af op zijn 5e overwinning in de woestijnrally. Loeb kruipt weliswaar steeds iets dichterbij in het klassement, maar de coureur van het team Bahrain Raid Xtreme moet nog altijd 1 uur en ruim 27 minuten goedmaken.

Motoren

Bij de motoren is de strijd om de eindzege heel wat spannender. Met nog 2 etappes te gaan, nam de Australiër Toby Price de leiding in het klassement over van de Amerikaan Skyler Howes. Price werd 3e in de 12e etappe, achter de Chileense winnaar José Ignacio Cornejo en de Australiër Daniel Sanders. Howes eindigde als 6e en heeft nu 28 seconden achterstand op Price in het klassement. De Argentijn Kevin Benavides staat 3e op 2.40 minuten.