Vijfde etappe Dakar Rally: Carlos Sainz en Toby Price pakken hun 2e dagzege

EPA

Martijn Baars • 15:19, 09-01-2020 / Laatste Update: 11:15, 07-01-2024

Autocoureur Carlos Sainz en motorcoureur Toby Price hebben de 5e etappe van de Dakar Rally in Saoedi-Arabië gewonnen. Het was voor beide mannen al hun 2e dagzege.

Sainz was de beste in zijn MINI. De Spanjaard, die eerder de 3e rit won, staat nu nog steviger aan kop in het algemeen klassement. Hij eindigde in de 5e etappe voor Nasser Al-Attiyah uit Qatar en de Fransman Stéphane Peterhansel. De voorsprong van Sainz, de vader van Formule 1-coureur Carlos Sainz jr., in het klassement is nu 5 minuten en 59 seconden. Bernard ten Brinke was opnieuw de beste Nederlander. Hij finishte als 12e in zijn Toyota.

Motoren

Bij de motoren bleef de Australische titelverdediger Price op de finish zijn achtervolgers Pablo Quintanilla uit Chili en Andrew Short uit Amerika voor. Ook de Amerikaanse klassementsleider Ricky Brabec bleef op de 4e plaats in het spoor. Hij behield zijn 1e plaats in de tussenstand. Price, die eerder de 1e etappe won, volgt op iets meer dan 9 minuten.

De Brit Sam Sunderland ging onderuit en moest de strijd staken. Hij won de Dakar Rally in 2017.