Zware crash Edwin Straver in Dakar Rally

16 januari 2020

REUTERS

Motorrijder Edwin Straver uit het Brabantse Rijswijk heeft op de 1 na laatste dag van de Dakar Rally moeten opgeven na een zware crash. Een medisch team zou ter plaatse zijn. Over wat er gebeurd is en hoe Straver er aan toe is, is nog niets bekend gemaakt.


Landgenote Mirjam Pol zou op de plaats van het ongeluk gestopt zijn om hulp te bieden. Zij heeft de wedstrijd inmiddels hervat. Straver was bezig aan zijn 3e Dakar Rally en stond voor de start van de 11e etappe nog 38ste in het motorklassement. Vorig jaar won de Brabander het eindklassement bij de kistrijders voor motorrijders die de hele rally zelf het onderhoud van hun tweewieler moeten doen. In die competitie bezette hij tot nu toe de 4e plaats. Van begin af aan had Straver gezegd dat hij geen risico’s zou nemen om zijn titel te verdedigen.

Rustig aan
Woensdag aan de finish verklaarde hij nog het rustig aan te doen op gevaarlijke punten. "Ik rem voor alles. Als ik het niet kan zien, ga ik er ook echt niet overheen. Bij mij ging alles goed, maar ik heb gezien dat dat niet bij iedereen het geval was."