1 dag voor de start van de World Cup of Darts: China trekt zich terug na foutje op vliegveld

5 november 2020

Lawrence Lustig/PDC

De World Cup of Darts begint vrijdag toch zónder China. Het land had gewoon toestemming gekregen van de overheid om naar Salzburg te reizen, maar heeft zich op donderdagavond alsnog moeten terugtrekken.


Reden van de late afmelding is dat er iets fout is gegaan in de overstap die het Chinese duo had op Schiphol. Debutanten Di Zhuang en Zizhao Zheng, de darters (niet op de foto), zouden via Amsterdam naar Oostenrijk vliegen, maar er was iets mis met de papieren. Daardoor mochten ze op op het vliegveld van Guangzhou niet boarden voor hun vlucht naar Amsterdam.

Letland
Hun plek op de World Cup of Darts wordt nu ingenomen door Letland. Madars Razma en Janis Mustafejevs mogen nu dus gaan gooien voor hun land tegen Hong Kong. PDC-baas Matt Porter reageert: "We balen ontzettend van de afmelding van China, ze hadden zo hard gewerkt om er bij te kunnen zijn. Alles leek geregeld, totdat ze door een klein administratief foutje ineens niet aan boord mochten. We danken Letland voor het standby-staan tot het laatste moment en wensen ze veel succes op de World Cup."