Deze 3 darters domineren tot nu toe statistisch gezien de Premier League

10 april 2018

Lawrence Lustig/PDC

Het schema voor de 2de helft van de Premier League of Darts werd maandag bekend gemaakt. De opvallendste pot in Ahoy? Die tussen Raymond van Barneveld en Michael van Gerwen. De competitie is dus halverwege, maar hoe staan alle darters er statistisch voor?


Van Gerwen is natuurlijk de koploper van de PLoD, gevolgd door Michael Smith en Rob Cross. Maar dat is niet het enige waar de Nederlander bovenaan staat.

Gemiddeldes, 180'ers, finishpercentages en 100+-finishes
Premium Dart Data hield tijdens alle 9 speeldagen van de Premier League alles bij op het gebied van statistieken. Van gemiddeldes tot 180'ers en van finishpercentages tot 100+finishes. Wat opvalt, is dat Van Gerwen bijna overal bovenaan staat. Toch is het groene monster niet overal de nummer 1 in.

Zo heeft Daryl Gurney het vaakst de maximale score gegooid, 42 om precies te zijn. Mighty Mike staat na zijn 10 180'ers tegen Mensur Suljovic op 35. Ook heeft het groene monster niet het hoogst finishpercentage. Die eer is weggelegd voor wereldkampioen Rob Cross, hij heeft precies 50 procent. Bekijk hieronder het volledige overzicht halverwege de Premier League.