3 heerlijke potjes tussen Barney en Phil Taylor volgend jaar in Nederland

13 september 2018

Lawrence Lustig/PDC

Het is misschien wel dé dartsklassieker: Raymond van Barneveld versus Phil Taylor. De Nederlanders en de Engelsman maakten elkaar jarenlang het leven zuur op de grote PDC-toernooien, maar nu Taylor 'gestopt' is kan dat niet meer. Toch staan er volgend jaar 3 ontmoetingen tussen beide grootheden gepland.


Dat schrijft De Telegraaf. In Nederland vinden namelijk 3 gala-avonden plaats. In Enschede, Den Bosch en Groningen worden vijf partijen op een avond afgewerkt. Steeds neemt een Nederlander het op tegen een rivaal uit het Verenigd Koninkrijk. Denk aan een potje als Vincent van der Voort tegen Glen Durrant en oude meesters als Roland Scholten vs. Martin Adams. Ander klapstuk: Michael van Gerwen treedt aan tegen Peter Wright.

Dé dartsklassieker
En Barney tegen Taylor dus. De legendes spelen een best of 21 legs en daar kijkt de Hagenees erg naar uit. Ooit speelden zij namelijk 2 keer de WK-finale tegen elkaar. 1 keer won Barney, de andere keer ging Taylor er met de buit vandoor. "Het waren 2 fantastische WK-finales. Het doet mij zeker iets dat deze confrontaties te boek staan als dé dartsklassieker. Al is het wel spijtig dat deze niet meer op een WK te zien zullen zijn", zegt Van Barneveld tegen De Telegraaf.

Ook Taylor heeft er zin in: "Het gaat een zeer bijzondere serie worden."

Niet op tv
Omdat het geen officieel PDC-evenement is, worden de wedstrijden helaas niet uitgezonden op televisie.