7 heerlijke quotes van Vischschraper en Nieuwlaat die je bijna kan dromen

27 december 2017

Screenshot Twitter @FrankVischsch

Eindelijk! Kerst is voorbij en dat betekent dat we gelukkig weer gaan darten! En in Nederland is een dartpot pas echt een dartpot als zij er commentaar bij geven: Frank Vischschraper en Jacques Nieuwlaat. Met hen op de achtergrond klinkt het darten toch altijd nét ff iets vertrouwder, toch?


En dat vooral omdat ze al sinds mensenheugenis de dartwedstrijden verslaan. En dan kan het wel eens voorkomen dat je een keer in herhaling valt. Of 2 keer. Of 3 keer. Oke... Het kan soms gewoon zo zijn dat je bepaalde dingen zo vaak zegt dat het gewoon bijna legendarische teksten worden. We zetten 5 van zulk soort uitspraken op een rijtje.

1. "Een break is pas een break als je daarna je eigen leg wint" - Wanneer een darter de leg van zijn tegenstander afsnoept maar daarna nog wel zijn eigen leg moet winnen omdat het breaken anders weinig zin had. Ook wel 'Break verzilveren' genoemd.

2. "Grotemannenfinish" - Wanneer een darter een vrij hoge finish uitgooit terwijl zijn tegenstander al op het punt stond om de leg binnen te slepen.

3. "Hij moet echt werken voor zijn pijlen" - Als het niet zo soepel loopt bij een darter en hij blijkbaar moeite heeft om de darts makkelijk het bord in te mikken.

4. "De wegzetbeurt" - Klinkt misschien als 'vluggertje' tijdens het uitruimen van de vaatwasser. Maar eigenlijk is het als een darter zo rond de 200 staat en nog niet uit kan, maar wel een goede score over kan laten om het in zijn volgende beurt af te maken.

5. "Dit is het betere pijlen keilen" - Als Jacques en Frank enthousiast worden over een partij waar goed gegooid wordt.

6. "Het eenmansdestructiebedrijf uit Vlijmen" - Als Jacques en Frank enthousiast worden over een partij waarin goed gegooid wordt door Michael van Gerwen.

7. "Die gaat vandaag voor de Stalenballenaward - Als een darter op een heel belangrijk moment een heel belangrijke finish gooit.

Extraatje!
En we hebben nog een leuk extraatje voor je gevonden: de heuze WK-bingo! Maakt het kijken naar darts nóg leuker. Hou goed in de gaten wat er op RTL 7 wordt gezegd tijdens het darten en streep alle quotes die je hoort weg!