Afscheidstournee Barney gaat nog niet zo lekker: ‘Stoppen valt me zwaar’

30 januari 2019

Lawrence Lustig/PDC

2019 moet hét jaar worden van Raymond van Barneveld. De 5-voudig wereldkampioen stopt namelijk na dit jaar en de 51-jarige Barney wil zijn carrière natuurlijk succesvol afsluiten. Maar die geplande afscheidstournee is tot nu toe minder succesvol dan gehoopt, geeft hij zelf ook toe.


"Het stoppen valt me zwaar. Ik ben er al maanden echt emotioneel onder. Dat heeft natuurlijk ook effect op mijn manier van spelen", zegt Van Barneveld in gesprek met NUSport. Barney werd op zijn een-na-laatste WK kansloos uitgeschakeld door Darius Labanauskas uit Litouwen en verloor afgelopen week ook 2 keer dik van Phil Taylor tijdens wat demonstratietoernooitjes in eigen land.

Hopeloos uit vorm
"Het kan een onsje beter. Het gooien gaat niet echt lekker. Op het WK van iemand verliezen uit Litouwen deed natuurlijk wel wat met me.  Ik ben helemaal hopeloos uit vorm, getuige de uitslagen tegen Taylor."

"Ik heb ook weinig getraind de afgelopen weken. Dat moet ik dus binnenkort weer goed oppakken, want anders sta ik straks niet op de televisietoernooien. We zien wel waar het schip strandt."

WK halen?
Het ultieme doel van Barney is om op het volgende WK - zijn laatste - nog te shinen. Maar dan moet-ie dat wel eerst zien te halen. De Hagenees heeft wel vertrouwen dat dat goed komt, al ziet hij dat de concurrentie van alle kanten groter wordt. "Ik maak me er geen zorgen over, maar ik moet het nog wel even doen."

"Naast mij vlogen er nog heel veel grote namen gelijk uit op het WK. Wright, Suljovic, Price; allemaal jongens die in de top 10 van de wereldranglijst staan. Daar schrok ik wel van. Het zegt ook wel iets over wat eraan zit te komen. Al die talenten staan straks op mij te wachten bij de vloertoernooien. Die willen maar 1 ding: van mij winnen."