Ai! Van Gerwen bezig aan slechtste reeks sinds 2011

14 juli 2019

Kelly Deckers/PDC

Wat is er aan de hand met Michael van Gerwen? De wereldkampioen darts uit Vlijmen ging vrijdagavond onderuit in de German Darts Masters. Lange tijd was Van Gerwen bijna onverslaanbaar, maar de darter verkeert in een zieke vormdip.


De Duitser Martin Schindler, geen hoogvlieger, wist Van Gerwen vrijdagavond op heroïsche wijze te vloeren. Tijdens de German Darts Masters leek er lange tijd geen vuiltje aan de lucht voor Van Gerwen. De Vlijmenaar gaf echter een 5-1 voorsprong uit handen. De comfortabele kloof werd door de Duitser omgebogen naar een 6-5 overwinning.

Al 10 keer niet meer 100+ gemiddeld
Dat de zeperd geen incident is, is wel duidelijk. Waar de 30-jarige Van Gerwen normaal gesproken torenhoge gemiddeldes aaneenrijgt, weet hij momenteel nauwelijks te scoren. Al meer dan 10 duels kwam het scoringsgemiddelde niet meer boven de 100. Tijdens de Dutch Dart Masters in mei werd voor het laatst een score van die hoogte geregistreerd: 104.23. Tegen Schindler kwam Van Gerwen niet verder dan een gemiddelde van ruim 91.

Het is voor het eerst sinds 8 jaar dat Van Gerwen in een serie van 10 geregistreerde gemiddeldes onder de 100 is gebleven.