Als alles zo blijft doen er 12 Nederlanders mee aan het WK darts

11 oktober 2018

Lawrence Lustig/PDC

Het begint alweer wat vroeger donker te worden, de winter is in aantocht. En dat betekent maar 1 ding: het WK darts is dan weer! Zoals het er nu voor staat levert Nederland maar liefst 12 darters voor het belangrijkste toernooi van het jaar. Maar dan moet alles wel zo blijven.


De top 32 van de ranking gaan sowieso naar Londen, en mogen daar zelfs de eerste ronde overslaan. Het mag geen verrassing heten dat spelers als Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld dat gaan halen. Ook Jelle Klaassen lijkt een plek in de top 32 niet meer te kunnen verprutsen.

ProTour 
Benito van de Pas en Jermaine Wattimena zitten wat dichter bij plek 32, maar nog wel aan de goede kant. De beste 32 spelers van de ProTour Order of Merit mogen zich ook melden in Londen. Jeffrey de Zwaan, Ron Meulenkamp, Jan Dekker en Danny Noppert zijn al zeker van kwalificatie. Vincent van der Voort en Jeffrey de Graaf nog niet helemaal, maar dat lijkt ook wel goed te komen.

Yordi Meeuwisse
En dan is daar ook nog Yordi Meeuwisse. Hij won het kwalificatietoernooi voor spelers uit de Benelux en mag zijn tickets naar Londen daarom ook boeken. Dat belooft een mooi toernooi te worden voor de Nederlanders!