Aspinall gooit Ratajski na 7 sets op WK darts naar huis

22 december 2019

Getty
Nathan-Aspinall-darts

Nathan Aspinall gaat zich opmaken voor een 1/8e finale tegen Gary Anderson of Ryan Searle. De Engelsman speelde een prima partij tegen Krzysztof Ratajski en gaat zo door op het WK darts. Het werd 4-3 op de 8e dag van het toernooi in Ally Pally.


Aspinall was als 12e geplaatst, Ratajski als 21e. Dat zou dus wel vuurwerk op hoog niveau opleveren. En dat kwam er dan ook aan het einde van de middagsessie. In de 1e set gokte Aspinall op een 125-finish op bulls eye, maar werd daar bepaald niet voor beloond. Ode to the bouncer! Wel pakte hij de set met 3-1.

Ook in de 2e set gooide Aspinall de 180'ers vrij gemakkelijk en dubbelen ging hem ook prima af. Toch gooide Ratajski ook zeker niet slecht, waardoor hij zomaar een cijfer achter zijn naam kreeg: 1-1! Check vooral deze 106 finish even:

Daarna leek het verzet van de Flying Eagle wel een beetje gebroken, want de 3e en 4e set gingen vrij simpel en vlug naar Aspinall: 3-1 en 3-2.

5e set
In de 5e set kon Aspinall het uit gaan gooien. Het zag er heel goed uit toen hij direct de leg van Ratajski brak, maar verpestte dat voordeel door zijn eigen leg ook weg te geven. Op 2-2 liet Ratajski zien over stalen ballen te beschikken, toen hij in een supersterke leg de 5e set naar zich toe trok.

Op Ratajski stond bijna geen maat meer in de 6e set. Eerst brak hij Aspinall in de 1e leg, daarna gooide de Pool prachtig 123 uit terwijl zijn tegenstander ook op een dubbel stond. Toch kwam de Brit terug in de set. Vooral de 2-2 was bijzonder: er werd geschreeuwd in de zaal om iets wat daar gebeurde, waardoor Aspinall dubbel 8 gooide in plaats van dubbel 16. Bijzonder genoeg pleurde hij hem gewoon nog een keer! Dat hij daarna de set verloor, is dan wel een beetje jammer voor hem.

In de beslissende set nam Aspinall het voortouw. Hij pakte de eerste 2 legs, waarna hij de wedstrijd besliste met een 116-finish! De Engelsman schakelde daarmee zijn Poolse tegenstander uit.