Aspinall schrikt net op tijd wakker tegen Van den Bergh en staat in halve finale WK darts

Orange Pictures

Martijn Baars • 16:33, 29-12-2019 / Laatste Update: 08:38, 05-01-2024

Nathan Aspinall heeft met een klein beetje geluk van Dimitri van den Bergh in de kwartfinale van het WK darts. De Engelsman begon dramatisch aan de wedstrijd. Maar hij herpakte zich en won, ondanks een kleine comeback van de Belg, met 5-3.

De 1e set ging met liefst 3-0 nog naar de Belg. Dat kwam mede omdat The Asp 7 pijlen miste op zijn dubbels. Het was zelfs even zo erg, dat hij 128 kapotgooide. Dat kostte hem de set.

Oppeppertje

Daarna pepte hij zichzelf op en gooide 2 sets achter elkaar fabelachtig goed. Hij boog de 1-0 achterstand om in een 2-1 voorsprong en zat weer helemaal in de wedstrijd.

Van den Bergh laat kansen liggen

In de 4e set gaf Aspinall ineens niet meer thuis en ging hij slechter gooien. Toch maakte Van den Bergh er niet echt gebruik van. Hij kreeg 3 pijlen om de set te winnen, maar miste ze allemaal. Zo vergooide hij een 2-0 voorsprong in die set, die alsnog naar Aspinall ging: 3-1.

Last van z'n oog

Aspinall kreeg in de 5e set last van zijn oog. Daarover had hij een paar dagen eerder al een geheimpje verklapt. Duur kwam het hem op zich niet te staan. Van den Bergh miste 2 pijlen om hem te breken en had alle moeite om zijn eigen legs te houden. Zoveel moeite zelfs, dat hij Aspinall terug liet komen. Met een knappe finish op dubbel-8 maakte Aspinall er 2-2 van en strafte hij een niet-scorende Van den Bergh keihard af: 4-1.

Geen triples

Ook in de 6e set kreeg Van den Bergh meteen een pijl om Aspinall te breken, maar miste Tops. Aspinall kakte weer wat in in het vervolg en gaf Van den Bergh kans na kans om hem te breken. Die miste 4 pijlen om 2-1 voor te komen, waardoor de Engelsman dankjewel zei en op matchpoint kwam. Maar na een leg zonder triples was Aspinall de set toch kwijt en duurde de pot toch weer wat langer.

Van den Bergh komt terug

Weer had Aspinall een oppeppertje nodig om weer fatsoenlijk te gaan gooien. Hij brak de Belg meteen in de 7e set, maar zag tot zijn irritatie zijn tegenstander de volgende leg hetzelfde te doen. Het leverde Dreammaker zelfs nog een set op en zo werd het zelfs nog spannend: 4-3.

Aspinall schrikt wakker

Met 2 76-finishes achter elkaar kwam Van den Bergh in de 8e set 2-0 voor. In die positie zat hij al een paar keer eerder en ook nu ging het mis. Mede door een 26-score liet hij Aspinall terugkomen tot 2-2 en mocht de Engelsman dan eindelijk de wedstrijd uitgooien.

Dat deed de Engelsman uiteindelijk uitstekend. Hij was in no-time uit en staat in de halve finale. Daarin moet hij tegen Michael van Gerwen of Darius Labanauskas.