Aspinalls carrière hing vorig jaar aan een zijden draadje: ‘Het risico dat ik nam was enorm’

10 juli 2019

Lawrence Lustig/PDC

Nathan Aspinall kennen we natuurlijk allemaal van het WK vorig jaar, waarin hij vrijwel uit het niets de halve finales bereikte. Afgelopen weekend liet The Asp weer van zich horen toen hij de US Darts Masters won. Zover was het niet gekomen, als zijn manager hem niet had gered.


"Hij gaf me wat geld om naar Barnsley (Players Championship 18 vorig jaar, red.) te reizen", onthulde Aspinall in een interview dat te zien is bij RTL7 Darts. "En ik kon hem dat weekend meteen terugbetalen. Van daaruit ben ik doorgegaan."

Winst
Aspinall won uiteindelijk dat toernooi en dat was de opmars naar waar hij nu staan. "Het risico dat ik heb genomen is enorm. Niet alleen voor mij, maar ook voor mijn familie", sprak The Asp. "Halverwege het vorige jaar had ik bijna geen geld meer over. Ik had zelfs moeite om mijn reizen naar toernooien te maken."

Daar heeft de huidige nummer 13 van de wereld nu minder moeite mee, aangezien hij al 278.500 pond bij elkaar smeet de afgelopen tijd. "Alle geldproblemen zijn nu voorbij. Ik heb vertrouwen en geloof dat ik iedereen kan verslaan", zei hij stellig. "Zes maanden geleden had ik twijfels, maar nu hoor ik bij de beste spelers van de wereld."