Van Barneveld bang voor orkaan aan geluid in Berlijn: ‘Heb oordopjes dus al besteld

21 maart 2019

Lawrence Lustig/PDC

Raymond van Barneveld hoopt zijn goede prestatie van afgelopen weekend in Players Championship 8 een vervolg te geven. Dat kan donderdagavond al in de Premier League of Darts. Barney speelt dan tegen de contender Max Hopp. Voorzorgsmaatregelen heeft hij al getroffen.


Want Hopp is in Berlijn natuurlijk de favoriet van het publiek. "Ik moet tegen Hopp spelen met 14.000 Duitsers in de zaal, ik heb mijn oordopjes dus al besteld", klonk het uit de mond van de Nederlander.

Vertrouwen
Toch neemt Barney het resultaat van afgelopen weekend mee naar vanavond. "Natuurlijk geven de goede prestaties van afgelopen zondag mij extra geloof dat alles mogelijk is", sprak Van Barneveld tegenover de PDC.

"Ik moet blijven vechten om mijn seizoen (in de Premier League, red.) te redden. Maar ik weet dat het lastig wordt tegen Hopp, omdat hij een geweldige speler is en het publiek achter zich krijgt."

Bijna kansloos
Momenteel heeft RvB 3 punten minder dan Michael Smith en Daryl Gurney, die op de veilige 7de en 8ste plaats staan. Behaalt de Nederlander vanavond geen resultaat, dan kan het wel eens afgelopen zijn in de Premier League.