Van Barneveld begint zijn laatste Premier League of Darts met onnodige nederlaag

7 februari 2019

Lawrence Lustig/PDC

Raymond van Barneveld is slecht begonnen aan zijn laatste Premier League of Darts. De Nederlandse darter had de partij tegen James Wade in de tas, maar gaf de pot toch nog uit handen. Het werd 7-4 voor Wade in Newcastle.


Wade begon het potje met 2 keer 180 in zijn eigen leg, maar miste wel een grote 12 om de leg meteen uit te gooien. Van Barneveld miste daarna 2 pijlen om 36 te finishen en zag Wade alsnog op 1-0 komen. Barney herstelde zich op tijd en gooide met zijn laatste van 3 pijlen 40 uit voor de gelijke stand.

In Wade's 2e leg kreeg Van Barneveld wéér 2 pijlen op een break, maar miste hij ze ook weer. Vervolgens had hij in zijn eigen leg een 104-finish nodig om 2-2 te maken. In de 7e leg pakte Van Barneveld eindelijk zijn breakkansen en kwam hij voor het eerst op voorsprong: 4-3. Toch miste hij in de leg daarna 3 pijlen op 40 en brak Wade weer terug naar 4-4.

Van Barneveld leek het daarna helemaal kwijt en daar maakte Wade dankbaar gebruik van. The Machine kwam op 6-4, was dus zeker van een punt en gooide vervolgens de wedstrijd knap uit op 124: 7-4.