Van Barneveld besloot ook te stoppen voor zijn fans: ‘Zij verdienen dit niet’

26 september 2019

Imago Sport

Nog een goede 3 maanden en dan bergt Raymond van Barneveld zijn dartpijltjes definitief op. Na het WK van 2020 zwaait de 5-voudig wereldkampioen af - al gaat hij natuurlijk nog wel demonstratietoernooien spelen. In gesprek met Josh's Dartistry spreekt Barney voor de zoveelste keer over zijn beslissing om te stoppen.


"De gedachte om te stoppen spookte de afgelopen 2 jaar al door mijn hoofd", onthulde Van Barneveld in de podcast. Vooral het uitblijven van een individuele prijs de afgelopen jaren knaagde aan hem. "Ik dacht: waar ben ik mee bezig en waarom overkomt mij dit?'"

Steunbetuigingen
Na iedere tegenslag stonden zijn familie en fans voor hem klaar. "Zij zeggen dan dat het eraan zit te komen. Dat ze in mij geloven. Maar na 5 jaar moet je concluderen dat het er niet meer inzit. Dan moet je in de spiegel kijken en toegeven dat je niet goed genoeg meer bent om toernooien te winnen", aldus Barney.

"Mijn fans verdienen het niet om mij telkens in de 1ste of 2de ronde te zien verliezen. Zij stonden altijd voor mij klaar. Daarom was het een juiste beslissing om te gaan stoppen", stelde Van Barneveld, die nu meer gaat genieten van andere dingen in het leven.

Wel is Van Barneveld nog eens in Nederland te bewonderen. Hij heeft zich namelijk geplaatst voor de World Series of Darts Finals in Amsterdam. Dat toernooi wordt gehouden in de AFAS Live.