Van Barneveld zegt direct te stoppen na nederlaag in Ahoy: ‘Het interesseert me allemaal geen reet meer’

28 maart 2019

Raymond van Barneveld heeft na afloop zoals gebruikelijk bij RTL 7 een interview gegeven na afloop van zijn wedstrijd tegen Michael van Gerwen. Daarin stond een zichtbaar geraakte Van Barneveld met de ziel onder zijn armen te vertellen dat hij er misschien nu al mee stopt.


Afscheid 
Vorig jaar kondigde Barney zijn afscheid al aan. Die zou na het WK van dit jaar zijn, maar tegen verslaggever Arjan van der Giessen leek Van Barneveld al serieus met de gedachte te spelen om linea recta zijn carrière te beëindigen. "Het interesseert me allemaal geen reet meer", zei Van Barneveld.

Op de vraag of hij voor het WK gaat stoppen antwoordde hij: 'Zeg jij het maar. Het is allemaal niet zo belangrijk dit spelletje." Nu is Barney geen vreemde om later op zijn uitspraken terug te komen, maar het lijkt definitief te zijn.

"Dit is het einde, ik stop. Ja, ik heb sponsors, maar die kunnen mijn pijn niet stoppen. Het is goed zo. Elke keer bouw ik weer een muurtje, maar ik kan het mentaal niet meer verwerken dat het steeds weer omdondert. Ik ben gewoon op. Ik heb enorme privé-problemen. Ik weet het allemaal niet meer. Ik heb er geen zin meer in.”