Van Barneveld dreigt uit de top-16 van de wereld te vallen: ‘Ik denk er aan’

18 oktober 2018

Lawrence Lustig/PDC

Raymond van Barneveld staat voor een cruciale periode in zijn carrière. Vanaf nu tot en met het WK darts verdedigt de Nederlander zijn plek in de top-16 van de wereld.


De Nederlandse darter moet in de Grand Slam of Darts en het WK 140.000 pond zien te winnen. Voor de 2 andere toernooien waar hij geld voor de ranglijst kon pakken, het EK Darts en de Players Championship Finals, heeft hij zich niet gekwalificeerd.

Aan de bak
De ranglijst, ook wel bekend als de Order of Merit, wordt gebaseerd op al het prijzengeld in een periode van 2 jaar. Van Barneveld verdedigt op de Grand Slam een plek in de kwartfinale en op het WK een halve finale. Hij zal dus aan de bak moeten om zijn plek niet te verliezen.

Terug naar de Euro Tour
"Natuurlijk ben ik er mee bezig en denk ik er aan", zegt RVB tegen Live Darts. "Als ik die 140.000 pond niet weet te verdedigen, val ik uit de top-16 en moet ik volgend jaar aan de bak. Want als ik niet meer in de top-16 sta, mag ik ook niet meer spelen op de Matchplay en de Grand Prix en moet ik weer terug naar de ProTour en de Euro Tour."

Loting op het WK
Van Barneveld is de huidige nummer 14 van de wereld. Een slecht resultaat op de Grand Slam zou ook zomaar kunnen betekenen dat hij voor de loting van het WK verder wegzakt en darters als Michael van Gerwen, Gary Anderson en Peter Wright al vroeg in het toernooi tegenkomt.