Van Barneveld en De Zwaan door op German Darts Open, mooie rentree Van der Meer

26 april 2019

PDC

Raymond van Barneveld heeft een klein beetje van zijn welbekende topvorm laten zien! In de 1e ronde van de German Darts Open versloeg hij de Duitser Gabriel Clemens (6-3), die op het WK nog Adrian Lewis uitschakelde.


Met iets minder dan 100 gemiddeld gooide hij de Duitser van het bord. Na afloop straalde Van Barneveld en liet hij zijn karakteristieke manier van juichen eindelijk weer eens zien aan het publiek. "Het gevoel komt eindelijk terug", zei Barney na zijn partij.

"Deze overwinning is belangrijk voor me. Ik heb lang geworsteld, maar vandaag speelde ik goed." Volgens de Hagenaar liggen verloren kilo's ten grondslag aan de zege. "Ik ben wat gewicht kwijt en voel me mentaal een stuk beter." Ook wisselde Barnet tijdens de pot opeens van materiaal. "Deze darts lagen nog in een laatje, ik vond ze deze week eindelijk weer eens terug."

De Zwaan door
Ook Jeffrey de Zwaan is sterk begonnen aan de German Darts Open. De Leidschendammer opende zijn toernooi met een 6-3 zege op Kyle Anderson. De Zwaan ging prima van start en stond na 3 legs op een 3-0 voorsprong met een gemiddelde van 125.

Een mindere 4e leg leidde de terugkeer van Anderson in de partij in. De Australiër brak de 'The Black Cobra' via dubbel 14 en maakte even later 3-3. In de 7e leg kon 'The Original' definitief het initiatief overnemen van De Zwaan, maar Anderson liet 4 kansen liggen voor een 4-3 voorsprong.

De World Matchplay-halvefinalist ontsnapte via dubbel 8 en vergrootte zijn voorsprong meteen met een 12-darter. Nadat Anderson een no score gooide in de 9e leg, sloeg De Zwaan toe via tops. Hij speelt zaterdag in de 2e ronde van de German Darts Open tegen Ian White.

Succesvolle terugkeer caller Van der Meer
Vincent van der Meer heeft een succesvolle rentree geboekt op de Euro Tour. Hij speelt op de German Darts Open zijn 1e Euro Tour-toernooi sinds 2017 en won zijn 1e partij met 6-4 van Karsten Koch. De Zuid-Hollander leek op een gemakkelijke overwinning af te gaan tegen de Duitse qualifier, maar had enorme moeite om de partij af te maken.

Van der Meer kwam 5-1 voor, maar miste daarna een overload aan matchdarts. Van der Meer liet liefst 11 wedstrijdpijlen liggen en zag Koch terugkeren tot 5-4. Zijn 12e matchdart was uiteindelijk wel raak, waardoor de Monsternaar het in de 2e ronde mag opnemen tegen Darren Webster.

Hi-ha-Hendriks
Ook Jerry Hendriks is door naar de 2e ronde: 'Electric' won met 6-3 van James Wilson. Hij speelt zaterdag in de 2e ronde tegen Joe Cullen. Hendriks wisselde goede legs af met hele matige. Wel wist de Venloër de mindere legs voornamelijk te winnen. Tussendoor gooide Hendriks ook een mooie 12-darter voor een 3-1 voorsprong.

Hendriks gooide in de 9e leg voor de wedstrijd en met een 177-score in zijn 2e beurt ging dat goed van start. Hij benutte uiteindelijk zijn 3e matchdart voor een plek bij de laatste 32 op de German Darts Open.