Van Barneveld hint wéér op vervroegd pensioen: ‘Ga me serieus beraden over hoe nu verder’

19 juli 2019

Lawrence Lustig/PDC

Raymond van Barneveld was al gestopt, maar besloot even later toch weer terug te komen op die beslissing. Gisteren gooide hij een demonstratiepotje tegen Michael van Gerwen op de Zwarte Cross en ook daar gaf Barney aan weer te twijfelen over zijn toekomst.


Van Barneveld kende een zeer matige Premier League of Darts en miste door z'n lage ranking op de PDC Order of Merit de nodige majors. Zo ontbrak hij op de The Masters, de World Cup of Darts en de World Matchplay en zijn de World Grand Prix en de Grand Slam of Darts in gevaar. Barney vraagt zich dus hardop af of het nog wel zin heeft allemaal.

Eerder stoppen?
"Uiteindelijk ga je wel steeds meer nadenken: moet je nog wel tot het einde van het jaar door? Of moet je gewoon niet eerder zeggen: het is mooi geweest? Want hoeveel pijn moet je op een gegeven moment nog hebben", sprak Van Barneveld tegenover NPO Radio 1 (vanaf 04:03).

"Wat heeft het dan voor zin om heel graag naar een WK te willen, daar misschien 2 rondjes te winnen en dan afscheid te nemen? Dus ik ga me nog heel serieus beraden over hoe nu verder", aldus de 5-voudig wereldkampioen, die zichtbaar genoot van de Zwarte Cross.