Van Barneveld onderuit in ‘degradatiekraker’ tegen Smith

28 februari 2019

Lawrence Lustig/PDC

Een nare avond voor Raymond van Barneveld. De Nederlander ging met 7-4 onderuit tegen Michael Smith en staat daardoor laatste in de Premier League of Darts.


4 dagen na zijn operatie (Smith moest een abces laten verwijderen) stond Bully Boy 'gewoon' aan het bord. Erg veel last leek hij niet te hebben, maar toch werd hij bij een 1-1 stand gebroken door Barney.

Voorsprongetje Barney
Gelukkig kon de Hagenees dit optimaal verzilveren door vervolgens zijn eigen leg te pakken. Ondertussen daalde het gemiddelde van Smith (zou hij toch iets meer last hebben dan hij wil doen laten geloven?) en begon hij moeizamer naar de oche te lopen.

De lamme tegen de blinde
Desalniettemin wist hij Barney toch te breken en de stand gelijk te trekken. Smith had tot dat moment nog geen pijl op een dubbel gemist, terwijl Van Barneveld iets stroever leek te gooien. Zo was het een beetje 'de lamme tegen de blinde'. Niet denigrerend bedoeld, maar deze 'degradatiekraker' was niet bepaald een feest voor het oog.

Smith bleef doorgaan, brak Barney nog een keer en maakte de laatste legs beter af dan zijn tegenstander. Zo won de Engelsman uiteindelijk met 7-4.

Laatste plaats
Door deze overwinning klimt Smith van de laatste plaats af, terwijl Van Barneveld nu juist op die nare positie staat. Hopelijk weet Barney snel uit dit dalletje te klimmen!