Van Barneveld kan plekje op EK vergeten na afgang in kwalificatietoernooi voor Euro Tour 13

20 september 2019

Lawrence Lustig/PDC

Raymond van Barneveld wilde in zijn laatste jaar als prof dolgraag deelnemen aan het EK darts, maar helaas is Barney er in het Duitse Göttingen eind oktober niet bij. Van Barneveld had een wonder nodig om zich te plaatsen voor het Europees kampioenschap. Zover kwam het helaas voor hem niet.


Barney stond namelijk op een gedeeltelijke 37ste plaats op de European Tour Order of Merit. Een plek bij de top-32 van die lijst zou recht geven op een plekje bij het EK. Hij moest een achterstand van 2.000 pond wegpoetsen ten opzichte van John Henderson. Dat lukt dus sowieso niet meer.

Giga-omweg
Welke route had Van Barneveld nodig voor een ticket? Allereerst moest hij zich plaatsen voor de Gibraltar Darts Trophy (GDT) van volgend weekend. Daarvoor zou hij het Europese kwalificatietoernooi moeten overleven. Een plek bij de beste 6 zou volstaan. Barney sneuvelde bij de laatste 24 door te verliezen van Rowby-John Rodriqguez: 6-5.

Had Van Barneveld zich wel gekwalificeerd voor dat toernooi, dan was hij er nog steeds niet. Hij had dan minstens de kwartfinales moeten halen om John Henderson, die zich ook niet kwalificeerde voor het toernooi, achter zich te laten. Ook Max Hopp, een andere concurrent voor een EK-ticket, haalde het eindtoernooi in Gibraltar niet. Vette pech dus voor Barney.

Wie hebben zich wel via het kwalificatietoernooi geplaatst?

Europa

Groot-Brittannië