Van Barneveld over te snelle beslissing om te stoppen: ‘Demonen in mijn hoofd’

4 april 2019

Lawrence Lustig/PDC

Raymond van Barneveld heeft bij RTL 7 kort teruggeblikt op zijn aankondiging om te stoppen met darts, na de verliespartij tegen Michael van Gerwen in Ahoy Rotterdam. Die aankondiging trok hij even later weer in. Achteraf gezien ziet hij dat hij toen te emotioneel was en dat hij te vroeg besloot om per direct te stoppen.


Toen hij het publiek bedankte, was hij nog niet van plan om te stoppen. Pas daarna bij de pers dacht hij aan stoppen, vertelde hij in de uitzending van RTL 7 Darts. "Dan komen er opeens demonen in je hoofd. Waar ben je mee bezig? Waar doe je het voor?"

Wel of niet stoppen?
Daarna vertelt hij dat hij op internet van fans leest dat ze graag zien dat hij nog verder blijft gooien. Van zijn naaste vrienden en familie hoort hij soms wat anders. "Stop er toch mee. We kunnen het niet aanzien, hoor ik van mensen die dichtbij me staan." Toch wil Barney nog niet zijn pijlen opbergen. "Ik zal me anders altijd blijven afvragen: wat als.. Wat als ik toch had doorgezet. Dat is voor mij de grootste reden geweest om door te gaan."

Ontspannen
Om even bij te komen vertrok de dartsgrootheid een weekendje naar Parijs om het hoofd leeg te maken. "Telefoon uit en voor mezelf dingen op een rijtje zetten. Ik wil door, dat zal via de vloertoernooien moeten." De 5-voudig wereldkampioen blijft strijdbaar en wil zich toch naar het WK vechten om daar nog 1 keer te kunnen schitteren.