Van Barneveld vliegt er in 1e ronde PC 9 al meteen uit tegen de nummer 99 van de wereld

6 april 2019

Lawrence Lustig/PDC

Players Championship 9 zit er na 1 ronde alweer op voor Raymond van Barneveld. De Nederlandse darter, die toch al in een dip zat, verloor meteen met 6-4 van Gary Eastwood. De Engelsman, nummer 99 van de wereld, gooide ruim 80 gemiddeld, Barney gooide ook maar net 80 gemiddeld.


Een positief puntje van de PC 9 in Wigan, is de prestatie van Vincent van der Voort. De Nederlander zorgde voor een zure PDC-rentree van Corey Cadby. De Australische voormalig jeugdwereldkampioen keerde na meer dan een jaar afwezigheid (door visumproblemen) terug op een PDC-toernooi, maar werd meteen geklopt door de ervaren Nederlander: 6-2.

Alle 20 Nederlandse Tourkaarthouders deden mee aan PC 9, een vloertoernooi. Hieronder een overzicht van de resultaten van onze landgenoten.

Door naar 2e ronde:
Niels Zonneveld, Mario Robbe, Yordi Meeuwisse, Jan Dekker, Vincent van der Voort, Danny Noppert, Vincent van der Meer, Jelle Klaasen, Christian Kist, Jermaine Wattimena.

Uitgeschakeld in ronde 1:
Ron Meulenkamp, Raymond van Barneveld, Maik Kuivenhoven, Jeffrey de Zwaan, Geert Nentjes, Benito van de Pas, Vincent Kamphuis, Dirk van Duijvenbode, Mike van Duivenbode.