Barney deelt heftige details over ‘meest rampzalige jaar uit zijn leven’

16 november 2019

ANP

Met tegenvallende sportieve prestaties, een gewapende overval in zijn eigen huis en een scheiding was het op zijn zachtst gezegd niet het beste jaar van Barney. Sterker nog, de darter noemt het 'het meest rampzalige jaar uit zijn leven', zo blijkt uit een interview met De Volkskrant.


Binnenkort komt het boek Game Over uit, waarin ingegaan zal worden op het verval van de ooit zo succesvolle Hagenees. Het contract met de schrijver was al getekend voordat het bekend was dat het 'een klotejaar' ging worden: "Niks lukt. Precies in dit laatste jaar degradeer ik uit de Premier League. Dat was nog nooit gebeurd, waarom?"

Deels vanwege alle aandacht in de roddelpers, maar ook het niveau van de nieuwe gasten in de dartwereld braken Barney op: "Die zijn zo verschrikkelijk goed en bij mij gaat het vrijwel elke week mis. Als ik verlies is het alsof een dierbare van me overlijdt. Er is zoveel stress en druk als ik sta te gooien. Het enige medicijn is winnen, maar dat gebeurt nooit meer."

Heftige uitspraken in interview

In het interview vertelt Barney uitgebreid over al het gezeik dat hij het afgelopen jaar heeft gehad. Wat hij eraan heeft gedaan om daarmee te kunnen dealen en hoe hij zich voorbereidt op zijn laatste kunststukje op het WK. Het interview staat vol van de heftige verhalen, maar gelukkig zijn er ook een paar lichtpuntjes in zijn laatste jaar geweest.

Lees het HELE interview met Barney op de site van De Volkskrant.