Barney vindt Van Gerwen ondankbaar: ‘Ik heb de weg voor hem heb geasfalteerd’

8 november 2019

ANP

Raymond van Barneveld is een flink teleurgesteld in Michael van Gerwen. Barney vindt dat Michael zijn succes aan hem te danken heeft, zo vertelt de afzwaaiende darter in een interview met Playboy. De Hagenees wil dat MvG weet dat Raymond de weg voor hem heeft 'geasfalteerd'.


"Elke darter heeft een idool gehad. Mijn idolen waren Bob Anderson en Eric Bristow", zo begint Van Barneveld. "Michael heeft nooit een idool gehad. Hij zegt dat hij niet door mij is begonnen met darten, hij vindt dat hij door zichzelf is begonnen. Dat kan. Hij moet alleen niet vergeten dat ik de weg wel voor hem heb geasfalteerd. Ik heb altijd op een onverharde weg met kuilen en stenen moeten rijden."

Het betekent natuurlijk niet dat Barney met afgunst naar het succes van Mighty Mike kijkt. "Ik gun het hem van harte, maar ik had er nooit bij stilgestaan dat er in ons land zo snel iemand op zou staan die hetzelfde zou gaan doen als ik."

"Nooit meer 1e wereldkampioen"
”Hij heeft inmiddels al meer dan honderd PDC-titels en hij blijft maar doorgaan. Natuurlijk, hij kan nooit meer de 1e wereldkampioen worden, maar is dat belangrijk? Feyenoord won als 1e de Europa Cup 1. Ajax won hem 4 keer. Daarom hebben ze het altijd over Ajax en nooit over Feyenoord", zo besluit Van Barneveld zijn vergelijking.