Barney krabbelt een beetje terug: ‘Paar dagen nadenken over pensioen’

29 maart 2019

ANP

Als een donderslag bij heldere hemel gooide Raymond van Barneveld donderdag de handdoek. De dartslegende ging in de Premier League genadeloos onderuit tegen Michael van Gerwen en kondigde meteen zijn pensioen aan. Nu blijkt dat we die woorden toch niet zo serieus moeten nemen.


"Ik heb mijn beslissing genomen: ik ben er klaar mee", klonk het uit de mond van Van Barneveld na de 7-1 nederlaag tegen Michael van Gerwen. "Ik verbijt elke week, al 3 á 4 jaar lang, de pijn en wil dat niet meer. Ik ben gewoon niet goed genoeg en heb de energie niet meer om mezelf op te richten. Ik kan tegen mezelf zeggen 'neem nog een beetje tijd, Ray', maar die is er niet."

(Lees verder onder de tweet)


'Bedankt'
Het ging nog even verder. "Natuurlijk, het was een emotionele avond voor me. Het is fijn om te zien dat iedereen van je houdt, maar ze hebben geen idee waar ik momenteel doorheen ga. Ik wil dan ook iedereen bedanken die me de afgelopen jaren heeft gesupport. Ik ben opgelucht met dit besluit."

Pensioen
Eigenlijk was het plan dat Van Barneveld dit jaar nog wat toernooitjes ging gooien en moest het WK zijn grote afscheid worden. Dat leek donderdagavond dus allemaal niet meer door te gaan, maar er is nog wat hoop! De Hagenees zou namelijk veel te emotioneel hebben gereageerd en gaat mogelijk toch niet meteen met pensioen.

Toch nog nadenken
De manager van Barney, Jaco van Bodegom stuurde 's nachts een tweet te wereld in. ,,Raymond heeft 2 erg zware avonden gehad. In al zijn emoties zei hij dat het met onmiddellijke ingang met pensioen gaat. Ik heb hem net gesproken en we hebben afgesproken dat het beter is om een paar dagen vrijaf te nemen. Dan kunnen we onze gedachten op een rijtje zetten en aan de toekomst denken. Ik hoop dat iedereen dat begrijpt.”