‘Barney’ moet winnen van wereldkampioen

2 april 2015

ANP
'Barney' moet winnen van wereldkampioen

MANCHESTER - Raymond van Barneveld moet donderdagavond tijdens de negende speelronde van de Premier League of Darts winnen van Gary Anderson om uit de degradatiezorgen te blijven.

Van Barneveld staat na 8 speelrondes achtste in de Premier League. Dat is net boven de gevaarlijke degradatiestreep. Hij heeft slechts 1 leg voorsprong op nummer 9 Adrian Lewis. De Nederlander moet het opnemen tegen Gary Anderson; de man in vorm. Anderson werd in het begin van dit jaar voor het eerst in zijn carrière wereldkampioen. De Schot staat op dit moment tweede in de stand. Hij moet Michael van Gerwen voor zich dulden. De koploper treft eerder op de avond James Wade. 

Titelverdediger
"Ik weet dat ik titelverdediger ben", zegt Van Barneveld tegenover Sky Sports. "En ik weet dat ik in een competitie speel met de negen beste darters van de wereld. Het zijn zulke geweldige spelers, zelfs Dave Chisnall doet het heel goed in de Premier League."

"Ik weet nog dat Gary Anderson degradeerde in het jaar nadat hij de competitie had gewonnen", zegt de Hagenaar. "Wat kan ik zeggen? Misschien is het niet mijn jaar in de Premier League. Dat gaan we wel zien, maar het betekent niet het einde van de wereld voor mij."

Stand:
Michael van Gerwen 8 - 14
Gary Anderson 8 - 12
Dave Chisnall 8 - 11
James Wade 8 - 9
Phil Taylor 8 - 9
Stephen Bunting 8 - 6
Peter Wright 8 - 6 (-14)
Raymond van Barneveld 8 - 5 (-13)
Adrian Lewis 8 - 5 (-14)
Kim Huybrechts - 3 (-17)