Barney twijfelde al over Premier League-deelname: ‘Heb niet naar mijn gevoel geluisterd’

27 maart 2019

Lawrence Lustig/PDC

Raymond van Barneveld werd woensdagavond kansloos uitgeschakeld in de Premier League of Darts. Het toernooi waar hij van de PDC en Sky Sports een wildcard voor kreeg. Toch had Barney naar eigen zeggen niet mee moeten doen aan de Premier League, zo onthulde hij na de wedstrijd.


"Na het WK heb ik gedacht: moet ik hier wel aan beginnen? Mijn gevoel zei van niet, maar ik heb niet naar mijn gevoel geluisterd", sprak de 5-voudig wereldkampioen na afloop tegenover RTL7 Darts.

Hand in eigen boezem
Ondanks de geweldige steun was Van Barneveld na afloop niet zo blij. "Als je na 8 weken op 4 puntjes staat en je gaat er zo af voor je eigen publiek, dan kan je daar niet van genieten", aldus de Nederlander, die met 1-7 klop kreeg. "Het ging zo snel; het was handjes geven en oprotten."

Donderdag speelt Van Barneveld nog tegen zijn landgenoot Michael van Gerwen. "Dat is een wedstrijd zonder druk. Ik ga er natuurlijk alles aan doen om die wedstrijd te winnen. Daar ben ik professioneel genoeg voor", stelde hij. "Maar ik ben wel even geschrokken van mijn performance vanavond."