Barney voelt zich weer een beetje ok: ‘Het kostte me weken om te herstellen’

21 januari 2020

Het is nu 5 weken geleden dat Raymond van Barneveld met pensioen is. Het was niet het afscheid waar de 5-voudig wereldkampioen op gehoopt had. Het WK zou hét moment moeten worden om nog 1 keer te shinen. Het mocht niet zo zijn. Hij vloog er in de 1e ronde uit tegen de Amerikaan Darren Young.


En dat deed pijn. Veel pijn. Lange tijd liet Barney niets van zich horen. Tot nu. In een interview met Live Darts vertelt Van Barneveld hoe het nu met hem gaat.

"Ik voelde mij zo rot en depressief. Het gaat nu weer beter. Het kostte me 3 of 4 weken om te herstellen. Ik zei tegen mijzelf: 'Ray, je moet verder. Zo moeten mensen je niet herinneren. Je bent 5 keer wereldkampioen geweest.'"

"Ik was totaal verslagen. Ik kon het niet geloven. Het hele jaar was ik al aan het kwakkelen. Maar ik dacht dat het wel goed zou komen op het WK, maar toen ging ik onderuit tegen Darren Young, en was het ineens voorbij."

'Was ik maar gestopt na Ahoy'
Het had weinig gescheeld, of Van Barneveld had het laatste WK helemaal niet gegooid. In de Premier League of Darts werd Barney in maart in de pan gehakt door Michael van Gerwen. In 'zijn' Ahoy Rotterdam nog wel. In volle emotie kondigde Barney toen al aan per direct te stoppen, maar dit draaide hij de volgende dag terug.

"Het was alsof ik een klap had gekregen zoals een bokser dat meemaakt. Je herinnert je nog wel die avond in de Premier League dat ik zei dat het over was. Soms denk ik nog wel eens: had ik dat maar gedaan."