‘Barney’ heeft woordje voor zijn haters: ‘Ik vind dat ik ze heb verdiend!’

12 september 2019

Kelly Deckers/PDC

Raymond van Barneveld begint aan zijn laatste maanden als darter. Van zijn laatste jaar heeft hij vanwege flutprestaties en vloertoernooitjes nog maar weinig kunnen genieten. Barney werd vroeg uit de Premier League of Darts geknikkerd en was maar op weinig majors aanwezig. Dat was allemaal via wildcards, die hij - zo vindt hij zelf - dik heeft verdiend.


"Dit is het slechtste jaar uit mijn carrière", concludeert hij tegenover Live Darts. "Iedereen blijft zeggen; 'Ray, kom op, ga eens genieten'. Maar zo voelt het niet. Ik moest vanaf nul beginnen door Pro Tours te spelen en kwalificatietoernooien voor de Euro Tours. Anders kan ik niet deelnemen aan televisietoernooien."

Wildcards
De carrière van hem lijkt dan ook als een nachtkaars uit te gaan. "Ik vind het lastig om daarmee om te gaan. Ik wil iedereen gedag zeggen. Natuurlijk heeft de PDC mij wildcards gegeven voor de Premier League Darts en een aantal andere toernooien, maar ik vind ook dat ik deze wildcards heb verdiend!", stelde Barney, die nog een woordje heeft voor de haters.

Lees ook: Hoppa! Van Barneveld zeker van plekje op World Series Finals in Amsterdam na lekker weekendje

"Zij zeggen dat ik er geen recht op heb. Oké, maar ik heb het darten op de kaart gezet in Nederland. Ik heb zoveel goede toernooien gespeeld. Ik ben blij dat de PDC mij die kans wel gegeven heeft."

Nieuw oud setje pijlen
Om terug op niveau te komen, besloot Van Barneveld hulp in te schakelen van een oude bekende. Hij ging terug naar zijn oude set-up. "Target (dartsfabrikant, red.) heeft dat setje nagemaakt. Ik ben erg blij met deze nieuwe pijlen", aldus de 5-voudig wereldkampioen, die in Oceanië gelijk een stuk beter gooide. "Het publiek in Australië en Nieuw-Zeeland was geweldig, ze hebben mij ontzettend gesteund. Dat was fantastisch, ik had een enorme glimlach op mijn gezicht."