Barney zeer moeizaam langs Parry in Auckland Masters

11 augustus 2017

Dave Allen

Raymond van Barnveld heeft in de 1ste ronde van de Auckland Masters de Nieuw-Zeelander Warren Parry zeer moeizaam verslagen met 6-4.


Barney pakte zonder echt veel moeite te doen de 1ste leg, die hij ook zelf was begonnen. Parry, die in eigen land gooide kwam daarna terug in de wedstrijd: 1-1.

De 50-jarige Hagenees wist ook de 2de leg die hij begon makkelijk te behouden: 2-1. Daarvoor moest hij 116 uitgooien. Parry, die beschikt over een prima snor, was stugger dan verwacht en ook hij behield zijn eigen leg omdat Barney 4 pijlen op een dubbel liet liggen: 2-2.

Eye of the Tiger
De 5de leg van de wedstrijd ging weer naar de Nederlander, waarna Parry 107 uitgooide en op 3-3 kwam. Via dubbel 16 kwam Barney daarna weer op voorsprong: 4-3.

In de 8ste leg wist Barney dan eindelijk te breken: 5-3. Daarna mocht hij zelf de wedstrijd uitgooien, maar dat verzuimde hij. Hij miste een matchdart en daarna beet Parry van zich af en kwam op 5-4.

Uiteindelijk brak Van Barneveld de Nieuw-Zeelander nog een keer en won hij het duel met 6-4.


Klassieker
Barney neemt het in de kwartfinale op tegen de winnaar van het duel tussen de Brit Phil Taylor en de eveneens Nieuw-Zeelandse Darren Herewini. De volgende Klassieker is heel dichtbij. Taylor versloeg Barney op de World Matchplay in de 2de ronde.

Wil jij het belangrijkste DARTNIEUWS gratis via Whatsapp ontvangen? Stuur een app met DARTS AAN naar 06 135 591 70 of klik hier.

reacties
ReageerReageer op dit bericht