Barney zeer moeizaam langs Parry in Auckland Masters

11 augustus 2017

Dave Allen

Raymond van Barnveld heeft in de 1ste ronde van de Auckland Masters de Nieuw-Zeelander Warren Parry zeer moeizaam verslagen met 6-4.


Barney pakte zonder echt veel moeite te doen de 1ste leg, die hij ook zelf was begonnen. Parry, die in eigen land gooide kwam daarna terug in de wedstrijd: 1-1.

De 50-jarige Hagenees wist ook de 2de leg die hij begon makkelijk te behouden: 2-1. Daarvoor moest hij 116 uitgooien. Parry, die beschikt over een prima snor, was stugger dan verwacht en ook hij behield zijn eigen leg omdat Barney 4 pijlen op een dubbel liet liggen: 2-2.

Eye of the Tiger
De 5de leg van de wedstrijd ging weer naar de Nederlander, waarna Parry 107 uitgooide en op 3-3 kwam. Via dubbel 16 kwam Barney daarna weer op voorsprong: 4-3.

In de 8ste leg wist Barney dan eindelijk te breken: 5-3. Daarna mocht hij zelf de wedstrijd uitgooien, maar dat verzuimde hij. Hij miste een matchdart en daarna beet Parry van zich af en kwam op 5-4.

Uiteindelijk brak Van Barneveld de Nieuw-Zeelander nog een keer en won hij het duel met 6-4.


Klassieker
Barney neemt het in de kwartfinale op tegen de winnaar van het duel tussen de Brit Phil Taylor en de eveneens Nieuw-Zeelandse Darren Herewini. De volgende Klassieker is heel dichtbij. Taylor versloeg Barney op de World Matchplay in de 2de ronde.
reacties
ReageerReageer op dit bericht