BDO wereldkampioen Wayne Warren: ‘Moest aan de woorden van mijn vader denken’

13 januari 2020

Darter Wayne Warren schreef geschiedenis door op zijn 57ste het wereldkampioenschap bij de BDO te winnen. In de finale klopte de topper uit Wales landgenoot Jim Williams (7-4) en na afloop was hij dan ook behoorlijk emotioneel.


"Dit is onwerkelijk", zei hij tegen de aanwezige pers. "Toen ik de beslissende dubbel gooide, moest ik meteen aan de woorden van mijn (overleden) vader denken." De vader van Warren stierf jaren geleden na een vervelend ziekbed. De BDO-kampioen dacht aan de woorden van zijn oude heer en zijn moeder.

Trots
"Toen mijn vader al behoorlijk ziek was, zei hij op zijn ziekenhuisbed dat zijn zoon ooit wereldkampioen zou worden. Ik kon het niet geloven, maar kijk eens waar ik nu sta?" De prestatie van Warren kreeg extra glans omdat hij opnieuw terugkwam van een 2-0 achterstand in sets.

"Toch gooide ik niet slecht, het was vooral de verdienste van Jim die ook een hoog niveau haalde. In het midden van de wedstrijd werd ik wat moe en deed de rustpauze me goed. Nadien had ik weer meer energie om het af te maken. Ik wil ook het publiek bedanken, het was een ongelooflijke sfeer om in te gooien."

Ouwe bok
Op zijn 57ste werd Warren dus de oudste wereldkampioen in de geschiedenis. "Op mijn leeftijd begin je sneller over de dingen na te denken, dat hindert me soms ook wel eens tijdens wedstrijden. De komende weken en maanden ga ik vooral genieten van deze wereldtitel."