Bekende riedeltje van Michael van Gerwen na nederlaag tegen Smith: ‘Dit mag mij niet gebeuren’

20 november 2021

Michael van Gerwen liet bij de Grand Slam of Darts zien dat hij geleidelijk de vorm te pakken krijgt voor het aanstaande WK 2022. Helaas voor Mighty Mike bleef hij steken in de kwartfinale. Michael Smith was zaterdagavond net wat sterker: 16-13.


Na nederlagen steekt MVG altijd hetzelfde verhaaltje af. "Ik kan het alleen maar mezelf verwijten. "Ik deed niet de juiste dingen op het juiste moment." "Dit mag mij niet gebeuren." En ja, wat verwachten we eigenlijk anders van hem? Het is alleen zo dat hij nu al 2 jaar vaker verliest dan ervoor, zodat hij vaker deze woorden moet herhalen.

"Ik laat hem helemaal in de wedstrijd komen door mijn eerste dubbels meteen te missen", zei hij tegen RTL. "Daar loop je dan de hele wedstrijd achteraan. Ook later krijg ik kansen, maar die pak ik niet. Dat baal ik van en dat mag mij niet gebeuren."

"Tegen Michael Smith hou ik altijd wel vertrouwen, want hij laat meestal wel steekjes van. Vanavond ook, maar ik profiteerde er niet van. Ik had kansen om hem pijn te doen, maar dat deed ik niet."