Benito van de Pas droomt van kwartfinale op aankomende WK darts

3 december 2019

Lawrence Lustig/PDC
Benito van de Pas in voorbereiding op het WK in Londen

Over anderhalve week begint het WK darts in Londen en Tilburgenaar Benito van de Pas was een van de laatsten die zich plaatste voor dit grote eindtoernooi.


Op de dag van de loting plaatste hij zich alsnog door 1 van de 3 tickets te winnen bij een Tour Card Holder Qualifier. Hij rekende in de beslissende ronde af met de 35-jarige Robert Owen uit Wales: 7-4. "Ik had geen moment verwacht dat ik erbij zou zijn dit jaar, want dit was mijn slechtste jaar uit mijn carrière tot dusver", zegt hij in een interview met Sportnieuws.nl.

'Slechtste jaar uit mijn carrière'
Benito mag dan wel aanwezig zijn op het aankomende WK, toch heeft hij geen lekker jaar achter de rug. Hij spreekt zelfs van het zwaarste jaar uit zijn carrière. "Waar dat aan ligt weet ik niet. Vooral de eerste 6 maanden van 2019 waren dramatisch, daarna zag ik wel dat ik steeds betere gemiddeldes ging gooien. Daarom is het extra mooi dat ik op de valreep me toch nog wist te kwalificeren voor het WK."

1e ronde
Van der Pas zal het in de 1e ronde opnemen tegen Gabriel Clemens. Mocht hij deze pot winnen, dan staat er een confrontatie met Max Hopp op het programma. Een speciale routine of wedstrijdvoorbereiding heeft hij niet, hij gaat genieten van het WK. "Het is al een cadeautje dat ik er dit jaar bij ben, en ik hoop mijn ranking op het WK te gaan verbeteren."

Geroutineerde speler
Het is al de 6e keer dat Benito meedoet aan het WK, en hij merkt dat er door de jaren heen niet veel is veranderd voor hem. "Ik had absoluut niet verwacht dat ik erbij zou zijn dit WK, toch heb ik veel vertrouwen in mezelf en weet ik dat ik van iedereen kan winnen als ik mijn eigen spel speel."

"Ik droom stiekem van de kwartfinale"
De beste prestatie die Benito ooit heeft neergezet op het WK, is het behalen van de 4e ronde. Die prestatie zette hij vorig jaar neer. Hij droomt stiekem van een plek in de kwartfinale dit jaar, maar daar ligt niet zijn focus. "Ik moet er eerst voor zorgen dat ik die eerste ronde doorkom, daar focus ik mij nu op. Daarna zie ik wel hoe alles loopt."

En nog even over Willem II...
Naast het darten is Benito ook groot fan van Willem II, de ploeg die dit seizoen uitermate goed presteert in de Eredivisie. Als supporter kijkt hij met veel plezier naar het spel van zijn cluppie. "Het is mooi om dit seizoen supporter van Willem II te zijn, en het zou helemaal mooi zijn als we vrijdag van Ajax weten te winnen!"

In totaal doen er 11 Nederlanders mee aan het WK darts, check hier de volledige loting!