Big Ben gaat tegen Jenkins gooien als-ie de 1e ronde overleeft

17 december 2016

Pro Shots

Terry Jenkins heeft zich zaterdagmiddag geplaatst voor de 2e ronde van het WK. De darter uit het Engelse Ledbury gooide in de 2e partij van de middag tegen Josh Payne en deed dat keurig: 3-1. Jenkins is de tegenstander van Benito van de Pas in de volgende ronde als de Tilburger wint van de 48-jarige Maleisiër Shah.


Payne begon de partij meteen met een 180, maar verloor zijn eigen leg wel aan Jenkins. Payne pakte daarna de 2e leg omdat The Bull 154 niet uitgooide. Hij pakte vervolgens zelf de 3e leg, zag Payne weer 2-2 maken en liet zich daarna aftroeven door de debutant: 0-1.

Dubbels
In de 2e set gooide Jenkins, die de hele partij beter was, wel goed op z'n dubbels. Hij pakte 3 legs op rij en dus z'n 1e set. De 3e set gingen de gemiddeldes wat omlaag. Jenkins zakte met 3 pijlen naar 90 en Payne haalde dat niet eens meer. Jenkins liep daardoor snel uit naar 2-0 en gooide daarna ook nog eens een 140 uit in een leg waarin Payne alweer zijn 7e 180 gooide.

Big Ben
In de laatste set gaf Jenkins nog 1 keer gas en troefde hij The Maximum wederom af. De Engelsman won met 3-1 in sets en is door naar de volgende ronde. Daar treft hij mogelijk Benito van de Pas, die in de laatste middagpartij aan de bak moet. Big Ben gaat gooien tegen de onbekende Maleisiër Shah.

Tipje!
Om lid te worden van de Whatsapp-groep Darts; app DARTS AAN naar 06 135 591 70