‘Big Ben’ kan niet opboksen tegen Smith

29 december 2015

Pro Shots
Big Ben verliest kansloos van Smith

Benito van de Pas is roemloos uitgeschakeld in de derde ronde van het WK darts. De 22-jarige Tilburger had geen schijn van kans tegen de Engelsman Michael Smith en verloor met 4-0.

De als achtste geplaatste Engelsman komt in de kwartfinale uit tegen de winnaar van de partij tussen Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld die dinsdagavond wordt gespeeld - en waar Van Gerwen totaal niet naar uitkijkt.

Op stoom
Smith pakte de eerste set nog met enige moeite, maar was daarna op stoom. In de tweede set gunde hij Van de Pas geen leg en ook in de derde set had de Nederlander het nakijken. De vierde set opende Van de Pas nog met legwinst, maar daar bleef het bij. ,,Ik ben geen Van Gerwen of Barney. Het was gewoon slecht. Beter 4-0 verliezen dan met 4-3. Ik ben zwaar teleurgesteld. Liever drie weken balen nu, daar word ik alleen maar sterker van'', aldus Van de Pas. ,,Volgend jaar wil ik hier weer staan.''

Jesse Klaasen wist zich eerder op dinsdag wel naar de derde ronde te gooien. Hij schakelde met 4-2 Mervyn King uit en kan zich dus nog plaatsen voor de kwartfinale. Later op dinsdag proberen Vincent van der Voort, Raymond van Barneveld en Michael van Gerwen de kwartfinale te bereiken.