Bijna geen Nederlanders meer over op UK Open, ook veel toppers naar huis

1 maart 2019

Lawrence Lustig/PDC

Het was bijltjesdag op de UK Open. Veel topdarters zagen al op de 1e dag hun Waterloo en voor de Nederlanders was het helemaal een dramatische avond.


Zo verloor favoriet Michael van Gerwen van Mervyn King. Het liep totaal niet bij de groene sloopkogel, die eerder deze week al niet wist te winnen van James Wade in de Premier League.

Barney
Ook bij Raymond van Barneveld wilde het niet vlotten. Barney kwakkelt natuurlijk al het hele seizoen en verloor nu met 10-7 van Simon Stevenson.

Ook geen succes
Jelle Klaasen (10-4 verlies tegen Madars Razma) en Geert Nentjes (10-3 verlies tegen Max Hopp) lukten het ook niet om de 5e ronde te bereiken. Benito van de Pas was niet opgewassen tegen Gabriel Clemens (10-2) en Jan Dekker moest zijn meerdere erkennen in tegenstander Simon Whitlock (10-3).

Toch nog een Nederlander
Christian Kist kwam nog wel in de buurt bij Nathan Aspinall (10-9), maar ging dus ook niet door. Hebben we dan helemaal niemand meer over om dit weekend voor te juichen? Jawel! Jermaine Wattimena lukte het namelijk wél om te winnen. Hij deed dit van landgenoot Jeffrey de Zwaan (10-2) en daardoor mag Wattimena zich zaterdag weer aan de oche melden. Hij treft dan Luke Woodhouse.

Toppers naar huis
Maar niet alleen de Nederlanders moesten al vroeg hun spullen pakken. Ook voor grote namen als Gary Anderson (10-8 verlies tegen Steve Beaton), Adrian Lewis (10-9 verlies tegen Jamie Lewis) en Peter Wright (10-8 tegen Mensur Suljovic) zit het toernooi erop.